Geachte collegae, kennissen, netwerkpartners en anderen,

De afgelopen tijd heeft lekenrechtspraak de politieke en wetenschappelijke aandacht. Dit tegen de achtergrond van het (afnemende) vertrouwen in de rechtspraak. Lekenrechtspraak vormt op dit moment een belangrijk aandachtspunt voor de Raad voor de Rechtspraak. Het vergroten van de betrokkenheid van burgers bij de rechtspraak zou een manier kunnen zijn om het vertrouwen in de rechtspraak te vergroten.

De Raad zou het daarom zeer op prijs stellen om van geïnteresseerde burgers te horen hoe zij denken over lekenrechtspraak.

De vraag aan u is: heeft u interesse? Meld u dan aan voor een gesprek!

Het Verwey-Jonker Instituut in Utrecht heeft van de Raad voor de Rechtspraak de opdracht gekregen deze gesprekken te organiseren. Er zijn twee soorten gesprekken: individuele interviews of een gesprek met meerdere deelnemers tegelijkertijd.

De groepsgesprekken vinden plaats in Amersfoort op:

- dinsdagmorgen 15 augustus (van 10 tot 12 uur), en op

- donderdagmiddag 17 augustus (van 14 tot 16 uur).

De locatie is in Amersfoort vlakbij het station CS.

De individuele gesprekken hebben vanaf eind augustus tot eind september plaats.

Hiervoor maken we met u een aparte afspraak.

Het geldt als vanzelfsprekend dat wij de informatie die we via de gesprekken verzamelen op een uiterst vertrouwelijke manier zullen behandelen. Ook bij een publicatie zorgen we ervoor dat niemand herkenbaar is. Eveneens spreekt het voor zich, dat we u van de uitkomsten op de hoogte brengen. U zult voor uw medewerking een vvv-bon ontvangen en uiteraard krijgt u de reiskosten vergoed.

U kunt meedoen aan een groepsgesprek of aan een individueel gesprek. Mocht u willen meewerken, dan kunt u zich (liefst voor 4 augustus i.v.m. de groepsgesprekken, voor de interviews tot eind augustus) aanmelden bij de onderzoeker:

Sandra ter Woerds, Verwey-Jonker Instituut, op telefoonnummer 030-2303270 (rechtstreeks) of 030-2300799 of per e-mail: sterwoerds@verwey-jonker.nl.

Ook indien als u meer informatie wenst, kunt u bij mij terecht.

Stuurt u deze mail gerust door binnen uw eigen netwerk en kennissenkring!

Met vriendelijke groet,

Sandra ter Woerds

Onderzoeksteam Lekenrechtspraak Verwey-Jonker Instituut