platform voor rechtzoekenden en tegen onrecht

  • www.ditmoetstoppen.nl

    Nieuw platform voor rechtzoekenden die merken dat recht hebben nog niet tot gevolg heeft dat dan ook recht wordt verkregen. Kijk op www.ditmoetstoppen.nl

  • Erwin Crooy

    Zeer goed inititief.. !!!

    Beroepsmatig ( Ik werk bij het Juridisch Platform, een juristen collectief) wordt ik zeer regelmatig geconfronteerd met op zijn minst “disqutabele” zaken. Met name de advocatuur komt niet goed weg.. Door clienten geopperde benamingen als: oplichters, zakkenvullers, onbetrouwbare mensen komen (helaas) steeds vaker voor.

    Wij hebben een aantal goed gedocumenteerde dossiers over onrechtmatige handelswijze(s) van ambtsdragers dan wel gepretendeerde “vaklieden”

    Ik zal de dossier binnenkort schonen en u een exemplaar doen toekomen.

    Met vriendelijke groeten,

    mr. Erwin.J. Crooij

    Juridisch Platform

    www.juridischplatform.com

    020 4689114

  • Iggy

    Na 21 jaar als administrateur in dienst te zijn geweest bij een groothandel in banden werd het bedrijf overgenomen door een grote speler op de Europese bandenmarkt en werd de administrateur overbodig aangezien deze grote speler zelf een administratie had die zodanig was ingericht dat daar geen plaats was voor deze administrateur. Er werd dus geadviseerd ontslag te nemen. Omdat de administrateur dit advies terzijde had gelegd en had besloten hier niet op in te gaan (omdat op het moment van dat advies het personeel nog totaal geen notie had van een overname) is men overgegaan tot intimidatie en bedreigingen. De administrateur wilde zijn recht halen door te eisen dat hij recht had op een ontslagvergoeding daar hij 21 jaar lang in dienst was geweest als administrateur van een bedrijf met vier filialen; daar wilde de overnemende partij niet aan. De administrateur had in 2009 een flinke salarisverhoging gekregen na advies hieromtrent ingewonnen te hebben bij een adviesbureau (met medeweten van de directeur van de administrateur). Dit advies werd door de administrateur voorgelegd aan de directeur, die hierop per mail reageerde met “doe het anders in twee stappen”. Na de overname ontkende de directeur van de salarisverhoging geweten te hebben, er zijn veel beschuldigingen en bedreigingen geuit en het is uiteindelijk tot een rechtszaak gekomen. Het was duidelijk dat de rechter zich niet voldoende in deze zaak verdiept had. Hij ging direct mee in de beweringen van de “tegenpartij” dat de administrateur zich deze salarisverhoging zelf op handige wijze had toegekend zonder medeweten van de directeur. Aan de feiten dat de directeur had gemaild “anders doe je het in twee stappen” en het mailtje van de filiaalleider van het filiaal waar de administrateur werkzaam was en wat inhield dat de directeur deze verhoging had besproken met de filiaalleider (waaruit blijkt dat hij dus wel degelijk op de hoogte was) werd praktisch voorbijgegaan. Administrateur werd ontslagen per 1 februari zonder enig recht op ontslagvergoeding.