verjaringstermijn medische fout

  • Hedon

    in 2002 heb ik een arts geconsulteerd, die weigerde mij te behandelen. in 2004 bleek ik ernstig ziek te zijn.

    Ik ben naar het medisch tuchtcollege gegaan en in 2009, net 5 jaar na de wetenschap dat ik ernstig ziek was, kreeg ik de uitspraak binnen, hij heeft een waarschuwing gekregen.

    Nu weet ik dus zeker wie er schuldig is, maar kan ik nu nog een rechtszaak om schadeloosstelling beginnen? Of is de termijn van 5 jaar verstreken?

    Wanneer gaat deze 5 jaar in? Is dat nadat ik ziek bleek te zijn of pas nu, nu ik weet dat hij inderdaad schuldig is hieraan?

    mvg, kyra

  • Dick van den Oever

    Kyra

    De verjaring gaat in op de datum dat je aan de weet bent gekomen dat er een causaal verband is tussen de enst van jouw ziekte en het niet op tijd behandelen van die ziekte in 2002. Dit kan veel later zijn dan na 5 jaar.

    Wellicht had je al een verband vermoedt, maar in 2009 is dit pas voor je duidelijk geworden door de uitspaak van het medische tuchtcollege.

    De vraag is nu of het op tijd behandelen in 2002 de ziekte niet was opgetreden of minder ernstig was geweest dan nu.

    Is dit het geval dan heb je een zaak.

    Ik adviseer je om jouw zaak te laten beoordelen op haalbaarheid door een schade-advocaat, gespecialiseerd in medsiche missers.

    Eventueel kan deze jouw zaak dan verder afhandelen op basis van no cure - no pay.

    Je moet er wel zelf voor zorgen dat je kopieen (ook foto's, MRI-beelden ed) uit de medische dossiers hebt die betrekking hebben op jouw ziekte. Ik adviseer je dit via de patientenservice van het ziekenhuis te doen.

    Veel sterkte en beterschap.

  • Hedon

    Dank je Dick!!

    Ik ga meteen zoeken naar een advocaat met specialisatie medische missers.

    ik heb alle stukken al, maar niet omdat het ziekenhuis zo meewerkte…uiteindelijk heb ik daarvoor nb. een advocaat moeten inschakelen.

    Groet,

    Kyra