Hallo, wie kan ons helpen?

In 2006 zijn we bevallen van onze eerste zoon. De zwangerschap was een drama (voorweeen vanaf wk20) en de bevalling werd na 48 uur uiteindelijk een spoedkeizersnee.

In 2008 waren we weer zwanger en hadden op een geplande keizersnee aangedrongen vanwege minimale ontsluiting bij eerste bevalling, bang zijn om te bevallen en mogelijke risico op littekenscheuring door aanwezige litteken van de eerste keizersnee. Het ziekenhuis wilde niet, er waren geen medische gronden voor een geplande keizersnee. Ook een persoonlijke brief aan de gyneacoloog van het ziekenhuis heeft niet geholpen.

Tijdens de natuurlijke bevalling van onze tweede zoon is op het laatste moment toch het litteken in de baarmoeder gescheurd. Onze zoon heeft een week voor zijn leven moeten knokken. Nu heeft hij een grote motorische achterstand en verstandelijk lijkt hij wel een normaal niveau te hebben. Hersenscans hebben tot nu toe minimale hersenbeschadigingen laten zien. Volgens de laatste onderzoeken zal hij zijn motorische achterstand inhalen, “waarschijnlijk wordt hij geen topsporter”.

Wij vinden dat deze traumatische bevalling voorkomen had kunnen worden als het ziekenhuis had ingestemd met een geplande keizersnee. Als blijkt dat onze tweede zoon toch blijvend letsel overhoudt willen we ten strijde trekken.

Nu is onze vraag wat de verjaringstermijn bedraagt om het ziekenhuis aansprakelijk te stellen?

We horen het graag. Groeten familie Redering.